Volleyblogs

“Volleyblog Moneytime”

 Om het hele tactische verhaal rond Dames 1 af te ronden schrijf ik deze volleyblog. Geen samenvatting van een wedstrijd, maar het laatste inzicht in de tactische ontwikkeling die Dames 1 aan het doormaken was. 

“Dames 1 wint de laatste competitie wedstrijd!” 

Klasse behoud was de doelstelling van Dames 1 dit seizoen. De strijd ging tussen Dames 1 en Buvo. 

“Dames 1 en de bijna overwinning!” 

Dames 1 doet waar Mark en ik op hopen, een set pakken. Maar! Oh, oh, wat waren we dichtbij een 3-1 overwinning!

“Kleine foutjes kosten Dames 1 veel punten!” 

Dames 1 verliest van Vrivo met 4-0. Nou, dat is dan weer een complete verrassing. We speelden de wedstrijd op dinsdagavond. Het was een inhaalwedstrijd.

“Dames 1 wint met 4-0 van Rosstars.”

Het verschil in niveau tussen Dames 1 en Rosstars is enorm groot. Rosstars moet van het bestuur volleyballen in de 1 e Klasse en ze hebben het hele seizoen nog maar 2 sets gewonnen. . 

“Dames 1 en de voorsprong.”

Dames 1 speelde tegen Isivol en verloor met 4-0. In deze fase spelen wij tegen de toppers van de 1 e Klasse. De eindstand is de enige constante, maar verteld niet het verhaal van Dames 1 . 

“Dames 1 en het uitstekende blok.” 

Dames 1 speelde tegen Aastad en verloor met 4-0. Aastad staat 2e in de competitie en strijd met Tornado om het kampioenschap. Toch heeft Dames 1 altijd een kans op een punt en daar gaan we voor. 

“Geen schijn van kans.” 

Dames 1 speelde tegen Tornado en verloren met 4-0. Tornado staat op de 1 e plaats in de competitie.  . Met drie ex 1e Divisie speelsters in het team op sleutelposities is dat niet zo verrassend..

“Driemans-
blok.” 

Dames 1 verloor van Lutheria met 4-0. Wederom moet Dames 1 een omzetting in de opstelling doorvoeren. 

“Punten pakken is het devies! 

Dit is het moment waar Dames 1 naartoe heeft gewerkt de afgelopen anderhalf seizoen. Voorbereiden op de 1e Klasse en nu klasse behoud door punten te pakken.

“Dames 1 wint van Havoc met 3-1!” 

Op zaterdag 3 februari is de wedstrijd gespeeld tegen Havoc. Een belangrijke wedstrijd, want Havoc doet mee in de strijd om klasse behoud. In deze wedstrijd kwam alles bij elkaar . 

“Dames 1 en het Pad van Openbaringen.” 

Gisteren ging het licht uit. Niet bij Dames 1, want bij hunnie wordt alles steeds duidelijker, vandaar de titel van de volleyblog. Nee, ik doel op het feit dat halverwege de 4e set het licht in de sporthal uit ging. 

“Dames 1 maakt een knieval.” 

Met de spelers van Dames 1 kan je (inmiddels) alle kanten op. Natuurlijk is er een voorkeur voor een positie en trainen spelers voor een specifieke positie, maar het zijn stuk voor stuk goede volleyballers die op meerdere posities inzetbaar zijn. 

“Waar wachten we op?” 

Dames 1 verloor van Devoko met 4-0. De eerste twee sets waren heel goed uitgevoerd door Devoko. Dames 1 werd met een hele andere speelstijl geconfronteerd en had er geen grip op. Ondanks de servicedruk van Devoko creëerde Dames 1 veel kansen voor zichzelf. 

“Een uitstekende zakelijke overwinning!” 

Afgelopen vrijdag kwam Rosstars op bezoek in de Mossendam. Zij staan op de laatste plaats in de competitie.  

“De échte kampioen!” 

Op 25 november 2023 is wel vastgesteld welk team in deze competitie de kampioen zal gaan worden en dat is Aastad. Dames 1 verloor van Aastad, maar de manier waarop was alles zeggend. Lees hiervoor de hele volleyblog! 

“De Tornado nam per set in wind-snelheid toe.” 

Dames 1 speelde afgelopen vrijdag tegen de koploper Tornado. De Tornado kwam uit noordelijke richting naar de Mossendam en de sirenes in Goor gingen af. De Tornado zou van de klasse F5 zijn en catastrofale schade toebrengen aan Dynamiek, maar dat liep anders. 

“Oefen wedstrijd tegen Cupido” 

Dames 1 speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen Cupido. Een relaxte manier van trainen om de wedstrijd van morgen tegen de koploper in de 1e Klasse voor te bereiden. Morgen dus de wedstrijd tegen Tornado Geesteren in de Mossendam!  

“Dweilen met de kraan open...” 

Na een volleybalwedstrijd kan ik niet meteen slapen. De hersenen analyseren de wedstrijd. Laat ik de tijd nuttig besteden. Het schrijven van de volleyblog begint. Buiten regent het, zoals de hele avond al. Ook in de Lutte regende het volop, waar wij trouwens met 4-0 verloren.  

“Dames 1 en het vlammende vuur” 

In de wedstrijd tegen Isivol (de nummer 2 in de competitie) tikte Dames 1 een hoog niveau aan. Meteen in de 1e set had Dames 1 kunnen stunten. Dynamiek was volleyballend beter dan Isivol, maar gaf de set weg door servicefouten . 

“De eerste overwinning is binnen!” 

Vrijdagavond won Dames 1 in de Mossendam van Havoc met 3-2! Het zat in de lijn der verwachtingen, maar in de 1e Klasse krijg je niks cadeau. De dames hebben een goed niveau laten zien, met lef aangevallen en met klasse verdedigd. 

“Een goede voorbereiding is het halve werk!” 

Het was een rommelige week voor Dames 1 voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vrivo. Wil Dames 1 presteren in de 1e Klasse, moeten ze goed voorbereid en geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen. 

Het eerste wedstrijdverslag van MB1. 

In de 1e set ging het in het begin wat minder. We maakten domme fouten die niet gemaakt hoefden te worden, weinig concentratie met de opslag, ballen die je makkelijk kon blokken maar die niet geblokt werden.

“Wat genieten.” 

Dames 1 verloor thuis met 0-4 van Vips Bardot. Een tegenstander van formaat. Dames 1 kon er simpelweg niet van winnen. De eerste en de tweede set gingen gelijk op. Onze dames hebben aan het begin van beide sets ook voor gestaan. Overtuigd van eigen kunnen en met durf aanvallen. B 

“Een nederlaag is een grote stap naar succes!” 

Dames 1 verloor thuis met 0-4 van Buvo. De service was de hoofdschuldige van de nederlaag. Dames 1 serveerde veel fout en verspeelde iedere set veel teveel punten. 

“Dames 1 pakt twee sets van Saasveldia.” 

In de voorbereiding op de competitie speelde Dames 1 maandag een oefenwedstrijd tegen Saasveldia D1 in Saasveld. Het werd 2-2 in sets en het was een uitstekende wedstrijd van onze Dames. 

“Dames 1 maakt een goede start na de vakantie.” 

Vandaag speelde Dames 1 een bekerwedstrijd, maar wij benaderen dit als een oefenwedstrijd. Dames 1 verloor vandaag van Twente-Sparta, maar dat is dus niet het belangrijkste. Het geleerde op de training is toegepast in de wedstrijd en daar gaat het om. 

“Dames 1 naar de 1e Klasse!” 

Tijdens de teambespreking op 25 april 2023 besloot Dames 1 om de stap naar de 1e Klasse te maken. Afgelopen seizoen heeft Dames 1 een hele ontwikkeling doorgemaakt en de overwinning op Cupido op 14 april 2023 heeft de doorslag gegeven. 

“Welkom in de eerste klasse!” 

De titel van dit verhaal is de laatste zin waarmee ik een ietwat teleurgesteld Dames 1 toesprak na een goede oefenwedstrijd tegen Saasveldia.

“Een prachtig einde.” 

Dames 1 wint de laatste wedstrijd van Cupido met 3-2. Het werd een hele spannende derby en een prachtig einde van het seizoen 2022-2023. Het seizoen stopt hier, maar blijf Dames 1 volgen, want het nieuwe avontuur start binnenkort al! 

“Welkom in de hel van Dynamiek” 

Dames 1 won met 3-1 van Dynamo Tubbergen. De dames speelden heel erg goed. Vooral de pass lag goed, waardoor Dames 1 met goede setups en poweraanvallen haar spel aan de tegenstander kon opleggen.  Dynamo zat gevangen in een wedstrijd zonder hoop op de overwinning.

“Een eenvoudige overwinning” 

Dames 1 won in Denekamp met 4-0 van TiMax/Devoko. TiMax/Devoko staat op de laatste plaats en kon geen vuist maken tegen Dynamiek. Dames 1 speelde solide, met een paar geweldige ‘100% Power’-aanvallen in de eerste set van Silke en Manouk. 

“Cluedo” 

Dames 1 verloor thuis van van Lutheria met 2-3. Dames 1 speelde vanaf de vierde set mega slecht. Iedere 
sporter weet, dat er minimaal één wedstrijd per seizoen op tragische wijze verloren gaat. Afgelopen 
donderdag moest Dames 1 dat ondergaan, maar was het terecht?

“De voor de poorten van de hel weg-gesleepte overwinning van de koploper” 

Het was een gewaagde lange reis van Goor naar Langeveen. Dames 1 trotseerde een sneeuwstorm en reisde langs uitgestrekte sneeuwvlaktes van het Twentse landschap.  

"Dames 1 en de Minilotten van kokonera"

Dynamiek won volledig in de nieuwe speelstijl met 4-0 van Kuipers Flevoll. Alles wat Dames 1 op vrijdag 24 februari 2023 aanraakte veranderde in goud 

“Pass-fout fiësta” 

Dames 1 loopt meerdere keren per set tegen een achterstand op door onnodige pass-fouten. Hoe lastig wil je het jezelf maken? Ti-Volley wint met 4-0 van ons! Ongelooflijk. Waar komen die pass-fouten ineens vandaan?

“Ik ben niet negatief, maar het glas mag wel wat voller” 

Gisteren verloor Dames 1 met 2-3 van Havoc en de uitspraak past uitstekend bij de positieve ontwikkeling die Dames 1 doormaakt.

“Volleybal is soms best leuk”

Dames 1 won vrijdag met 3-1 van Webton. Het was dit keer geen 4-0 overwinning en hoe dat kan wordt natuurlijk in dit wedstrijdverslag haarfijn uitgelegd.  

“Vaak bu’j te bange!”

Dames 1 verloor afgelopen donderdag met 3-1 van Vips Bardot. Zij speelden een hele goede wedstrijd en ze hadden wederom moeten winnen, maar Dames 1 maakte het tot drie keer over niet af aan het einde van de set. 

“Hoogmoed komt voor de val”

Dames 1 verloor afgelopen vrijdag in de Mossendam van Isivol met 2-3. Mijn voorspelling was een 3-1 overwinning en eerlijk gezegd, ik had weer gelijk. 

Nieke naar het NK.

Nieke Kuipers neemt op 23 mei 2023 met haar schoolteam ‘ROC van Twente’ deel aan het Nederlands Kampioenschap Volleybal voor MBO-opleidingen in Rotterdam. 

De gouden wissel.

Dinsdag won Dames 1 de thuiswedstrijd tegen TiMax/Devoko met 4-0. Het moest een zakelijke overwinning worden, omdat TiMax/Devoko op de onderste plaats staat in de competitie. 

Dames 1 en de gevierde vierde set.

Afgelopen dinsdag speelde Dames 1 de beste SET van het seizoen en dat hebben we als team ingetogen tijdens de setwissel gevierd met ‘high fives’, ‘boxjes’ en genietende blikken van opluchting en plezier.

Wij en onze taak.

Het is vrijdag 2 december 2022, de Mossendam is gevuld met publiek voor de kraker tegen Cupido (de nummer 2 in de competitie). Een derby die Dynamiek Dames 1 natuurlijk heel graag wil winnen. Fanatiek als zij zijn.

Spektakel in de mossendam!

De tribune zat vol en het publiek zag een spannende wedstrijd. Dames 1 speelde tegen Flash Stars. Flash Stars is de koploper in de competitie, is ongeslagen en stevent met ruime zeges af op het kampioenschap.

8 punten in twee dagen!

 Dames 1 wint van TI-Volley en van Lutheria met 3-1. De veerkracht van de dames werd donderdag en vrijdag maximaal op de proef gesteld, maar zij hebben de beproeving met glans doorstaan. 

De dievende dames. 

Op donderdag 27 oktober 2022 weet een groep volleybal Dames drie punten te stelen van Havoc. 

Deel 2.

De knetterende overwinning en de eerlijke vraag. 

Het is gezellig, de bittergarnituur gaat rond en het team en het publiek is gezellig aan de klets. Dan stelt Silke grijnzend de vraag: “En Ben, wat vond jij van de wedstrijd?”. 

Deel 1.

De knetterende overwinning en de eerlijke vraag. 

Dames 1 won afgelopen wedstrijd met 4-0 van Webton! Een dik verdiende overwinning en Dynamiek neemt vijf punten mee in de tas naar huis.

Dames 1 en het magische ingrediënt.

07-10-2022
Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tegen Vips Bardot op de planning. Een goed team met één alles bepalende speler.   

You better be ready for it!

Het is vrijdagavond, de tweede competitiewedstrijd en de hoofdaanvaller slaat snoeihard een bal uit. 

Een nieuwe uitdaging!

Meteen na de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen ging het roer om bij Dames 1. 

Flipperkast volleybal!

Je kent dat gevoel wel. Bijna je eigen record verbroken. Nog een keer flipperen. 

Een andere speelstijl.

Technisch is Dames 1 goed genoeg voor de 1e klasse, dus technisch geneuzel kunnen we meteen overslaan.  

Meer weerstand leidt tot beter volleybal.

Iedere reis begint met een eerste stap. Dames 1 is dit seizoen aan de reis begonnen   

De jeugd heeft de toekomst.

Linde, Renske en Nieke spelen in Dames 2 en maken deel uit van de Damesselectie van Dynamiek.