Volleyblogs

“Dames 1 pakt twee sets van Saasveldia.” 

In de voorbereiding op de competitie speelde Dames 1 maandag een oefenwedstrijd tegen Saasveldia D1 in Saasveld. Het werd 2-2 in sets en het was een uitstekende wedstrijd van onze Dames. 

“Dames 1 maakt een goede start na de vakantie.” 

Vandaag speelde Dames 1 een bekerwedstrijd, maar wij benaderen dit als een oefenwedstrijd. Dames 1 verloor vandaag van Twente-Sparta, maar dat is dus niet het belangrijkste. Het geleerde op de training is toegepast in de wedstrijd en daar gaat het om. 

“Dames 1 naar de 1e Klasse!” 

Tijdens de teambespreking op 25 april 2023 besloot Dames 1 om de stap naar de 1e Klasse te maken. Afgelopen seizoen heeft Dames 1 een hele ontwikkeling doorgemaakt en de overwinning op Cupido op 14 april 2023 heeft de doorslag gegeven. 

“Welkom in de eerste klasse!” 

De titel van dit verhaal is de laatste zin waarmee ik een ietwat teleurgesteld Dames 1 toesprak na een goede oefenwedstrijd tegen Saasveldia.

“Een prachtig einde.” 

Dames 1 wint de laatste wedstrijd van Cupido met 3-2. Het werd een hele spannende derby en een prachtig einde van het seizoen 2022-2023. Het seizoen stopt hier, maar blijf Dames 1 volgen, want het nieuwe avontuur start binnenkort al! 

“Welkom in de hel van Dynamiek” 

Dames 1 won met 3-1 van Dynamo Tubbergen. De dames speelden heel erg goed. Vooral de pass lag goed, waardoor Dames 1 met goede setups en poweraanvallen haar spel aan de tegenstander kon opleggen.  Dynamo zat gevangen in een wedstrijd zonder hoop op de overwinning.

“Een eenvoudige overwinning” 

Dames 1 won in Denekamp met 4-0 van TiMax/Devoko. TiMax/Devoko staat op de laatste plaats en kon geen vuist maken tegen Dynamiek. Dames 1 speelde solide, met een paar geweldige ‘100% Power’-aanvallen in de eerste set van Silke en Manouk. 

“Cluedo” 

Dames 1 verloor thuis van van Lutheria met 2-3. Dames 1 speelde vanaf de vierde set mega slecht. Iedere 
sporter weet, dat er minimaal één wedstrijd per seizoen op tragische wijze verloren gaat. Afgelopen 
donderdag moest Dames 1 dat ondergaan, maar was het terecht?

“De voor de poorten van de hel weg-gesleepte overwinning van de koploper” 

Het was een gewaagde lange reis van Goor naar Langeveen. Dames 1 trotseerde een sneeuwstorm en reisde langs uitgestrekte sneeuwvlaktes van het Twentse landschap.  

"Dames 1 en de Minilotten van kokonera"

Dynamiek won volledig in de nieuwe speelstijl met 4-0 van Kuipers Flevoll. Alles wat Dames 1 op vrijdag 24 februari 2023 aanraakte veranderde in goud 

“Pass-fout fiësta” 

Dames 1 loopt meerdere keren per set tegen een achterstand op door onnodige pass-fouten. Hoe lastig wil je het jezelf maken? Ti-Volley wint met 4-0 van ons! Ongelooflijk. Waar komen die pass-fouten ineens vandaan?

“Ik ben niet negatief, maar het glas mag wel wat voller” 

Gisteren verloor Dames 1 met 2-3 van Havoc en de uitspraak past uitstekend bij de positieve ontwikkeling die Dames 1 doormaakt.

“Volleybal is soms best leuk”

Dames 1 won vrijdag met 3-1 van Webton. Het was dit keer geen 4-0 overwinning en hoe dat kan wordt natuurlijk in dit wedstrijdverslag haarfijn uitgelegd.  

“Vaak bu’j te bange!”

Dames 1 verloor afgelopen donderdag met 3-1 van Vips Bardot. Zij speelden een hele goede wedstrijd en ze hadden wederom moeten winnen, maar Dames 1 maakte het tot drie keer over niet af aan het einde van de set. 

“Hoogmoed komt voor de val”

Dames 1 verloor afgelopen vrijdag in de Mossendam van Isivol met 2-3. Mijn voorspelling was een 3-1 overwinning en eerlijk gezegd, ik had weer gelijk. 

Nieke naar het NK.

Nieke Kuipers neemt op 23 mei 2023 met haar schoolteam ‘ROC van Twente’ deel aan het Nederlands Kampioenschap Volleybal voor MBO-opleidingen in Rotterdam. 

De gouden wissel.

Dinsdag won Dames 1 de thuiswedstrijd tegen TiMax/Devoko met 4-0. Het moest een zakelijke overwinning worden, omdat TiMax/Devoko op de onderste plaats staat in de competitie. 

Dames 1 en de gevierde vierde set.

Afgelopen dinsdag speelde Dames 1 de beste SET van het seizoen en dat hebben we als team ingetogen tijdens de setwissel gevierd met ‘high fives’, ‘boxjes’ en genietende blikken van opluchting en plezier.

Wij en onze taak.

Het is vrijdag 2 december 2022, de Mossendam is gevuld met publiek voor de kraker tegen Cupido (de nummer 2 in de competitie). Een derby die Dynamiek Dames 1 natuurlijk heel graag wil winnen. Fanatiek als zij zijn.

Spektakel in de mossendam!

De tribune zat vol en het publiek zag een spannende wedstrijd. Dames 1 speelde tegen Flash Stars. Flash Stars is de koploper in de competitie, is ongeslagen en stevent met ruime zeges af op het kampioenschap.

8 punten in twee dagen!

 Dames 1 wint van TI-Volley en van Lutheria met 3-1. De veerkracht van de dames werd donderdag en vrijdag maximaal op de proef gesteld, maar zij hebben de beproeving met glans doorstaan. 

De dievende dames. 

Op donderdag 27 oktober 2022 weet een groep volleybal Dames drie punten te stelen van Havoc. 

Deel 2.

De knetterende overwinning en de eerlijke vraag. 

Het is gezellig, de bittergarnituur gaat rond en het team en het publiek is gezellig aan de klets. Dan stelt Silke grijnzend de vraag: “En Ben, wat vond jij van de wedstrijd?”. 

Deel 1.

De knetterende overwinning en de eerlijke vraag. 

Dames 1 won afgelopen wedstrijd met 4-0 van Webton! Een dik verdiende overwinning en Dynamiek neemt vijf punten mee in de tas naar huis.

Dames 1 en het magische ingrediënt.

07-10-2022
Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tegen Vips Bardot op de planning. Een goed team met één alles bepalende speler.   

You better be ready for it!

Het is vrijdagavond, de tweede competitiewedstrijd en de hoofdaanvaller slaat snoeihard een bal uit. 

Een nieuwe uitdaging!

Meteen na de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen ging het roer om bij Dames 1. 

Flipperkast volleybal!

Je kent dat gevoel wel. Bijna je eigen record verbroken. Nog een keer flipperen. 

Een andere speelstijl.

Technisch is Dames 1 goed genoeg voor de 1e klasse, dus technisch geneuzel kunnen we meteen overslaan.  

Meer weerstand leidt tot beter volleybal.

Iedere reis begint met een eerste stap. Dames 1 is dit seizoen aan de reis begonnen   

De jeugd heeft de toekomst.

Linde, Renske en Nieke spelen in Dames 2 en maken deel uit van de Damesselectie van Dynamiek.